Installatiebedrijf Vriend BV verhuist naar Leeuwerikenveld II. - Nieuws

Installatiebedrijf Vriend BV verhuist naar Leeuwerikenveld II.

20-04-2017

Coevorden - Het Coevorder installatiebedrijf Vriend BV bouwt een nieuw en groter bedrijfspand aan de Grutto op het bedrijventerrein Leeuwerikenveld II in Coevorden. Vriend kocht hiervoor een kavel van 3810 vierkante meter van de gemeente.

In het nieuwe energieneutrale gebouw worden onder meer de kantoorfuncties, de werkplaatsen en het magazijn ondergebracht. Op het dak komen demonstratieopstellingen van solartechniek, voor zowel geïnteresseerde klanten als voor het opleiden van monteurs.

Vriend heeft een groeiende orderportefeuille en stond daarom voor de keus ofwel op de huidige plek op bedrijventerrein De Hare uit te breiden ofwel nieuw te bouwen. De keus viel op het laatste. De gemeente heeft inmiddels de omgevingsvergunning voor het nieuwe bedrijfspand afgegeven. Aannemer Hercuton gaat het bouwen. Volgens planning verhuist Vriend BV in december 2017.

 

Meer werkgelegenheid

Vriend BV, opgericht in 1881. had een breed dienstenaanbod: elektro, sanitair, verwarming en loodgieterswerk, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Enkele jaren geleden besloot directeur/eigenaar Tom van Engelen de weg van specialisatie in te slaan. Vriend BV bedient nu de zakelijke markt, met name de retail, zorg en onderwijs, met een integraal aanbod van werktuigbouw, elektro- en communicatietechniek, domotica en duurzame energievoorzieningen.

Er werken momenteel 43 mensen in vaste dienst. Daarnaast werkt Vriend op projectbasis met een vaste groep zzp’ers. Directeur Tom van Engelen verwacht dat z’n bedrijf de komende jaren 8 tot 12 extra arbeidsplaatsen zal genereren. Een deel wordt uit ingeschreven werkzoekenden gerekruteerd. Bureau Startlab uit Coevorden voert deze werving en selectie uit.

 

Duurzaam

Vriend BV laat aannemer Hercuton een maximaal duurzaam bedrijfsgebouw aan de Grutto bouwen. Het energie neutrale gebouw zal straks behalve kostenbesparend ook een demonstratie zijn voor klanten die om duurzame oplossingen vragen. Vriend biedt hen diverse mogelijkheden, van aardwarmtetoepassingen tot zonne-energiesystemen, maar ook energie- en kostenbesparende installaties op gebied van luchtventilatie, hergebruik van hemelwater en ledverlichting.

Lees meer op: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/coevorden/490967/installatiebedrijf-vriend-bv-verhuist-naar-leeuwerikenveld-ii.html

 

« terug
Uneto VNI VCA KEMA
webworks by multimove
© 2012 vriend duurzaam bv | Sitemap | Disclaimer