Hemelwateropvang

Hemelwateropvang

Met regenwater auto’s wassen. Dat klinkt ideaal – en dat is het ook. Bovendien: niet alleen bij het wassen van auto’s kan regenwater het kostbare drinkwater vervangen, maar bij veel meer bedrijfsactiviteiten. Het hergebruiken van regenwater is milieubewust en kan bedrijven een flinke besparing opleveren.

Hoe werkt het?
De hemelwateropvanginstallatie vangt in de bestrating en op de daken hemelwater op. Dat wordt vervolgens opgeslagen in de tank onder de bestrating. De reguliere watervoorziening kan daardoor vrijwel overbodig worden. In droge periodes is het mogelijk dat het verbruik het aanbod van hemelwater overstijgt. Op die momenten kan worden overgeschakeld op leidingwater.

Waarom handig voor bedrijven?
De meeste bedrijven gebruiken in hun bedrijfsproces drinkwater, terwijl een groot deel van dit water helemaal geen drinkwaterkwaliteit hoeft te hebben. Denk bijvoorbeeld aan was- en koelwater. Vaak kan net zo goed gefilterd regenwater worden gebruikt. Voor bedrijven is het hergebruiken van hemelwater ook nog eens vrij makkelijk te realiseren. Velen hebben immers een groot dak- en/of terrein.

Kostenbesparing
Hemelwater is een onuitputbare en duurzame bron. Bovendien is het gratis, waardoor een flinke besparing ten opzichte van de kosten voor drinkwater mogelijk is. Daarnaast draagt u met het hergebruik van hemelwater bij aan een beter milieu.

Uneto VNI VCA KEMA
webworks by multimove
© 2012 vriend duurzaam bv | Sitemap | Disclaimer