LED verlichting

LED-verlichting

De energiezuinigheid en de lange levensduur maken LED een duurzaam alternatief voor traditionele vormen van verlichting. Wat LED zo milieuvriendelijk maakt, is dat het grote hoeveelheden licht produceert in verhouding tot de elektriciteit die wordt verbruikt.

Energiezuinig
Waar een gloeilamp 1.000 uur brandt en spaarlamp 6.000 uur, gaat een LED-lamp gemiddeld 50.000 uur mee. De energiekosten van gloeilampen in een gemiddelde woning bedragen gemiddeld 600 euro en die van spaarlampen 150 euro, terwijl je met LED-lampen op 50 euro uitkomt.

Minder afval
Een LED-module is een elektronisch component dat bestaat uit printplaten en halfgeleiders, en kan daarom op dezelfde manier gerecycled worden als andere elektronica. Een voordeel in vergelijking met traditionele lichtbronnen, zoals bijvoorbeeld TL-verlichting, is dat de LED-modules geen kwikzilver bevatten. Dat vereenvoudigt de afvalverwerking. Bovendien overtreft de levensduur van LED-verlichting die van traditionele lichtbronnen. Dit leidt tot een gereduceerd verbruik van grondstoffen, minder afval en een lagere belasting van het recyclingsapparaat.

Toepassing
Een LED-lamp wordt nauwelijks warm en kan goed tegen trillingen en schokken. Dat maakt hem geschikt voor diverse ruimtes en doeleinden. De LED-lamp kan snel aan- en uitgeschakeld worden en inmiddels zijn de eerste dimbare varianten op de markt. Omdat een LED-lamp maar eenmaal in de twintig tot dertig jaar hoeft te worden vervangen, gaat deze net zo lang mee als het armatuur. Dit heeft als voordeel dat het ontwerp van de armaturen kan worden afgestemd op de lamp, waardoor het geheel er aantrekkelijker eruit ziet.

Uneto VNI VCA KEMA
webworks by multimove
© 2012 vriend duurzaam bv | Sitemap | Disclaimer